Foto: Daniel Zimmer
Foto Jonge Rappers Op Het Podium Waterlandplein_danielzimmer_19
Bedankkaart-podium
Opening_podium_dans-lr
Poster_opening_podiumwaterlandplein
Ontmoeting
Zumba
IMG_6650 Copy-lr
C-realisatie_object_buurtpodium3
Eigenaarschap_buurtpodium
Podium_zijkant_twitter.jpg
Overzicht_blogpost_podium-03
Overzicht_blogpost_podium-01
Overzicht_blogpost_podium-02
Pilot Podium Waterlandplein
DSC_0061
DSC_0014
C-Realisatie_object_samenbouwen2
C-Realisatie_object_samenbouwen
C-realisatie_object_buurtpodium4
Foto: Daniel Zimmer Bedankkaart Podium Opening Podium Dans Lr Poster Opening Podiumwaterlandplein Ontmoeting Zumba IMG 6650 Copy Lr C Realisatie Object Buurtpodium3 Eigenaarschap Buurtpodium Podium Zijkant Twitter.jpg Overzicht Blogpost Podium 03 Overzicht Blogpost Podium 01 Overzicht Blogpost Podium 02 Pilot Podium Waterlandplein DSC 0061 DSC 0014 C Realisatie Object Samenbouwen2 C Realisatie Object Samenbouwen C Realisatie Object Buurtpodium4
FILMPJE

FILMPJE

PERS

PERS

Podium voor en door de buurt

Met leerlingen van een school, een broedplaats en tal van (culturele) organisaties uit de buurt is gewerkt aan de ontwikkeling van een pilot-podium, een voorloper voor het definitieve podium dat gepland was op het vernieuwde Waterlandplein in Amsterdam Noord. Om het podium vast bekendheid te geven werkte Placemakers in co-creatie aan het ontwerpen, bouwen en programmeren om de buurt te betrekken en om jong talent in deze wijk een podium te geven.

De leerlingen van het Bredero College hebben sociaal én ruimtelijk onderzoek gedaan in de Waterlandpleinbuurt, onder meer door observaties, enquetes en interviews. De wensen voor de buurt zijn zoveel mogelijk meegenomen in het ontwerp: het podium heeft een catwalk voor ontwerpen van de Modestraat, een overkapping voor de muzikanten van de muziekschool en een huisjesvorm om te voldoen aan de behoefte van meer ‘gezelligheid’ in de buurt.

Op 6 april was de feestelijke opening en in april, mei en juni 2013 vinden er optredens plaats georganiseerd door bewoners, lokale organisaties en buurtinitiatieven. Ze vormt een platform voor de buurt als aanknooppunt voor talentontwikkeling, ontmoeting en samenwerking. Het pilot-podium is een voorloper om het definitieve podium op het vernieuwde Waterlandplein vast bekendheid en draagvlak te geven.

Wanneer: oktober 2012 – juni 2013
Samenwerkingspartners: De ModestraatBredero LyceumYmere, Stadsdeel Amsterdam Noord, Muziekschool Amsterdam NoordDockzzCombiwelOpenbare Bibliotheek en Studio ICW
Uitvoering: Splinters (Sander Borsje), interior design BLISS
Waar: Waterlandplein, Amsterdam Noord