Eigenaarschap Buurtpodium
Eigenaarschap_buurtpodium
Foto Jonge Rappers Op Het Podium Waterlandplein_danielzimmer_19
Bestuur Podiumwaterlandplein 14mei 2014.002
Sociale_contexkaart_waterlandplein
Zinnenprikkelendezomermarktopwaterlandplein_1amsterdamnoord
Schermafbeelding 2013-10-11 Om 11.43.00
Eigenaarschap Buurtpodium Foto: Daniel Zimmer Bestuur Podiumwaterlandplein 14mei 2014.002 Sociale Contexkaart Waterlandplein Zinnenprikkelendezomermarktopwaterlandplein 1amsterdamnoord Schermafbeelding 2013 10 11 Om 11.43.00

Ontwikkeling van de Waterlandpleinbuurt mét bewoners

Placemakers heeft Placemaking als strategie toegepast als onderdeel van de herstructurering van de Waterlandpleinbuurt in Amsterdam Noord.Het team van Placemakers heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor mede-eigenaarschap van de wijk door bewoners en (cultureel) ondernemers in de Waterlandpleinbuurt. Tijdens de begeleiding van de ontwikkeling van een pilot-podium in de buurt (lees meer hier) ontdekte Placemakers de behoefte aan duurzame en lokale verankering bij bewoners en ondernemers voor de programmering van het podium. Om deze reden is Placemakers vorig jaar gestart met het opzetten van een organisatie rondom het definitieve podium op het Waterlandplein. Uit een reeks inspirerende bijenkomsten van betrokkenen rondom het podium is een bestuur naar voren gekomen. De stichting bestaat uit bewoners die fungeren als aanspreekpunt en verbinder voor activiteiten georganiseerd op en om het Waterlandplein.

Wanneer: 2012-heden
Bestuur: Sifa Karlitepe, Ayse Yildez, Els Kloosterman, penningmeester (vacature)
Samenwerkingspartners: Gemeente AmsterdamYmereWonderland PlatformEigen Haardde ModestraatBredero LyceumStadsdeel Amsterdam NoordMuziekschool Amsterdam NoordDockzzCombiwelOpenbare Bibliotheek Amsterdam.
Waar: Waterlandpleinbuurt Amsterdam Noord