skip to Main Content

De workshop Social Contextkaart is geschikt voor:  

  • studenten (sociale wetenschappen en urbanism/architectuur studies)
  • middelbare scholieren
  • werknemers van stedelijke ontwikkelingsorganisaties
  • werknemers van lokaal georiënteerde welzijnsorganisaties 
  • bewonersgroepen

Interesse in deze workshop? Placemakers bespreekt graag de mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte, beschikbare tijd en budget. Neem contact met ons op via info@placemakers.nl

Workshop Sociale Contextkaart
Breng de ‘zachte’ en ‘harde’ kwaliteiten van een gebied in kaart

De Sociale Contextkaart is een onderzoekstool dat Placemakers regelmatig gebruikt aan de start van een placemaking traject. In onze Sociale Contextkaart workshops ontwikkelen deelnemers inzicht in een geselecteerd gebied, gebaseerd op desk research en veldwerk. Dit wordt vervolgens gevisualiseerd in een meerlagige kaart.  

Workshop opzet:
– introductie in placemaking
– selectie van lagen
– (creatieve) mapping methodes
– desk research en/of veldwerk
– 
data analyse
– 
visualisatie
– 
presentatie / expositie 

Hoe kunnen we een buurt leren kennen door ‘harde’ kwantitatieve en ‘zachte’ kwalitatieve data te combineren? Deze workshop biedt een introductie en begeleid proces aan groepen studenten of professionals die interesse hebben in creatieve mapping methodes en graag een rijk inzicht krijgen in een bepaald gebied. Leer hoe je uiteenlopende lokale kenmerken verzamelt en visualiseert; van stedenbouwkundige kwaliteiten tot gebruikerservaringen, van groenvoorzieningen tot lokale routes & routines, van leeftijdsgroepen tot bewonersinitiatieven. Deelnemers selecteren een aantal lagen om op te nemen in hun Sociale Contextkaart, doen praktische ervaring op met mapping en werken samen om resultaten te combineren en te visualiseren. 

Het eindresultaat van de workshop – een digitale of tastbare kaart met verschillende lagen – is tegelijkertijd een startpunt. Voor gesprekken over lokale problematieken en potentie, voor het formuleren van doelen, en als voorbereiding op mogelijke (placemaking) interventies.  

Back To Top