skip to Main Content

21 juni: Muziek & Mode op het Waterlandplein

 

Foto: Daniel Zimmer

Foto: Daniel Zimmer

AMSTERDAM- Een middag vol livemuziek, modellen, lokale fashion, geïmproviseerde catwalks en een optreden met 25 drummers tegelijk. Tegenwoordig hoef je niet meer naar het centrum af te reizen maar ligt cultuur voor het oprapen in Amsterdam-Noord. Op het podium Waterlandplein bundelen de Muziekschool en de Modestraat hun krachten. Het gratis toegankelijke event Mode & Muziek vindt plaats op zaterdagmiddag 21 juni.

De middag belooft een kruisbestuiving te worden tussen mode en muziek waarin de Muziekschool en Modeschool samenwerken. Tijdens de optredens van coverbandjes, zullen de modellen dwars door het nietsvermoedende winkelpubliek paraderen. De modellen van Runway Strutt lopen modeshows van Waterlandplein winkels Perla Blance by Mimoza Boutique en New One Fashion. De modellen zullen binnenkort een serie catwalkworkshops geven in de Modestraat op het Buikslotermeerplein. Deze middag zijn scouts aanwezig op zoek naar nieuwe modellen.

Ook zijn er modeshows van het Kindernaaiatelier en de Modestraat Wisselboetiek. Wil je goed voor de dag komen en ben je je oude outfit beu? Op het plein staat de mobiele Modestraat Wisselboetiek waar je kleding kunt inruilen en stylingadvies kunt krijgen.

Het event is georganiseerd door bewoners en verschillende culturele instellingen uit de buurt. “In de Waterlandpleinbuurt wonen relatief veel jongeren, maar er zou meer ruimte voor hen moeten komen om dingen te doen”, vindt organisator Katusha Sol van Placemakers, een bureau van architecten en sociologen dat sinds drie jaar in de Waterlandpleinbuurt werkzaam is. “Op cultureel vlak gebeurt er wel dingen, maar vaak verborgen. Het zijn losse eilandjes die de nieuw opgerichte stichting Team Podium Waterlandplein nu probeert te verbinden. Op een middag als deze kunnen culturele instellingen naar buiten treden en zich laten zien.”

De bevolkingssamenstelling van de Waterlandpleinbuurt is sterk aan het veranderen. De buurt bestond eerst voor het grootste deel uit sociale woningbouw. Sinds kort heeft woningcorporatie Ymere splinternieuwe flats gebouwd met veel woningen in de vrije huur- en koopsector. Als cadeautje aan de bewoners, bouwde Ymere het podium midden op het plein tussen alle modernistische flats om zo meer verbinding in de buurt te scheppen. “De openbare ruimte is de plek bij uitstek om elkaar te ontmoeten. Iedereen leeft anders gauw langs elkaar heen”, zegt Katusha.

Op podium Waterlandplein zullen deze zomer ook op 2 en 30 augustus events plaatsvinden. In het bestuur van Stichting Podium Waterlandplein zitten vier buurtbewoners die teams vormen met sociale en culturele professionals uit de wijk. “Om het podium Waterlandplein goed in te luiden moeten er eerst een paar ijzersterke events staan waaronder deze. Dit is het overdrachtsjaar, daarna is het de bedoeling dat partijen en bewoners uit de buurt zelfstandig verder gaan met organiseren van laagdrempelige en dynamische events.”

Mochten buurtbewoners een goed idee hebben en zelf iets willen organiseren, dan kunnen ze contact opnemen via podiumwaterlandplein@gmail.com

Het event begint om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

tekst: Maartje Hagar Treep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top