skip to Main Content

Bloody Tourists Bankje in de Wolvenstraat

bloody tourists01Placemakers en het Thuismakers collectief bundelen de krachten voor Bankjesdag op 5 oktober! Wij openen een bankje in de drukste straatjes van Amsterdam: de 9 straatjes, waar het wemelt van de toeristen.

Toeristen zijn de nummer 1 ergernis van Amsterdammers (NRC, 2013). Meestal worden ze niet al te vriendelijk benaderd door onze stadsgenoten. Toeristen zijn echter net mensen, meestal hebben ze ook een kater op zondag. Wij heten iedereen – van Franse backpackers tot Amerikaanse shopaholics en Ierse footballteams – van harte welkom op ons bankje in de Wolvenstraat. We verbinden toeristen en Amsterdammers door heerlijke Bloody Mary’s en andere verrassingen. Want wie houdt er niet van pittige oppeppers en jolly juices op de zondagmiddag?!

Amsterdammers zijn natuurlijk ook van harte welkom op het bankje bij Wolvenstraat 21, 1016 Amsterdam, van 14-17 uur.

Dit bericht heeft 0 reacties
  1. […] De ensceneringen zijn onderdeel van een reeks experimenten die we uitvoeren voor de ontwikkeling van een Bloody Tourists Toolkit. Waar de gemeente grote beleidsingrepen kan doen om de relatie tussen Amsterdammers en het groeiend aantal toeristen in goede banen te leiden, zetten wij in op kleinschalige interventies. Door o.a. ‘praten in plaats van haten’, ensceneringen en welkomstcomités gaan we stereotypering tegen en vergroten we de wederkerigheid tussen Amsterdammers en toeristen. Bekijk ook het verslag van de vorige ‘Bloody Tourists’ bankjes hier en hier. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top