skip to Main Content

Lancering receptenboek Wereldrestaurant

DSCN4032

Samen met het team van de Modestraat is Ronald Boer van Placemakers met zijn liefde voor koken en samenbrengen van mensen het afgelopen jaar verschillende keren het Wereldrestaurant georganiseerd, dé plek waar verschillende kleuren, geuren, smaken en verhalen vanuit de hele wereld samen komen. Tijdens deze vier edities hebben we 30 unieke buurtkoks leren kennen uit  landen – van de Zweedse gehakballetjes tot Turkse Ghuzleme en van Afgaanse Sabze Chalou tot Surinaamse pindasoep. Deze zaterdag is er een bijzondere editie. Niet alleen kunnen we opde locatie van het Wereldrestaurant – de Modestraat – genieten van muziek en optredens tijdens het gezellige ‘Winters Binnen’ festival, maar ook vindt voorafgaand aan het Wereldrestaurant de lancering van het Wereldrestaurant Receptenboek plaats – met 27 heerlijke gerechten verschillende buurtkoks. Het zijn gerechten uit het hoofd en het hart van de buurtkoks – de gerechten die zij met alle liefde zelf thuis op tafel zetten of bij bijzondere familiegelegenheden bereiden.

DSCN4026Tijdens de afgelopen edities heeft Ronalds met veel plezier en liefde voor eten verschillende buurtkoks samen gebracht. Zijn favoriete onderdeel is om met mede kookfanaten te praten over eten en het uitwisselen van recepten; hij is voortdurend op zoek naar nieuwe tips en trucs om mee te experimenteren in de keuken en hij wordt altijd razend enthousiast van nieuwe smaken in zijn smakenpalet. Tijdens de voorbereiden, serveren, opruimen en het vele ruiken en proeven bij het Wereldrestaurant komen de recepten en verhalen van de koks tot leven. De levendige verhalen en uitwisseling tijdens het Wereldrestaurant spraken zo tot de verbeelding dat Ronald ze graag wilde behouden. Dit heeft geleid tot een receptenboek, waarin verschillende gerechten met een persoonlijk verhaal van de kok zijn verzameld en gebundeld. Dit eerste receptenboek is het resultaat om de tradities, verhalen en gerechten achter kleurrijke (eet)culturen zichtbaar en deelbaar te maken.

Met deze recepten en verhalen hopen we inspiratie te geven om zelf met liefde en aandacht in de keuken aan de slag te gaan. Geef je verbeelding tijdens het koken de vrije loop en reis naar plekken elders in de wereld of in je eigen herinnering. De diversiteit aan culturen en producten geeft deze recepten de mogelijkheid om de hele wereld te verzamelen aan een tafel – met nieuwe of bekende smaken, geuren en tafelgenoten.

Wil je ook komen bij het Wereldrestaurant?
De avond begint van 18.00 en duurt tot 21.00 uur en reserveren is noodzakelijk.
Vanaf 18.00 zijn de gasten welkom en we beginnen om 18.30 met het diner.
Het 3-gangen wereldbuffet kost €12,50 en met stadspas €7,50
Mail voor reserveringen naar: ronald@placemakers.nl

DSCN4030

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ha Jaap,

   Leuk dat je er afgelopen zaterdag ook bij was en lekker hebt kunnen mee eten bij het Wereldrestaurant.

   Om Het boekje te bestellen kun je een mailtje naar ronald@placemakers.nl met je adresgegevens en maak €10,00 over naar: NL22ABNA0521622514
   Dan stuur ik het receptenboek toe!

   Ook ben ik nu aan het kijken wat geschikte plekken zijn om het boekje te kunnen verkopen!

   Groet, Ronald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top