skip to Main Content
Op Naar 7 Buurtcampings Met Het Handboek

Op naar 7 Buurtcampings met het Handboek

CBDcb-0WYAA-qKfOm te kamperen heb je in principe niet veel nodig. Een stukje gras, een tent, kampeerders en natuurlijk een wc-rol. Toch komt er bij de organisatie van De Buurtcamping nog best wel wat kijken. Om bij deze organisatie te helpen, hebben we het officiële De Buurtcamping Handboek samengesteld. In dit handboek begeleiden we lokale initiatiefnemers stap voor stap bij het organiseren van hun eigen geslaagde Buurtcamping. Dit jaar zijn er zeven initiatiefnemers uit Amsterdam en Utrecht die van 24-26 juli De Buurtcamping gaan organiseren. Zij zijn hun eigen Lokale Teams aan het samenstellen en al druk aan de slag met voorbereiden. In het Handboek Deel 1 en tijdens beheerders-bijeenkomsten delen Buurtcamping organisatoren van het eerste uur kennis en ervaring.

Door het organiseren van de Buurtcamping in verschillende parken – samen met lokale partijen en vrijwilligers – hebben we de afgelopen jaren gemerkt dat edereen is op een camping gemoedelijk samen is, ongeacht achtergrond, inkomen of (geloofs) overtuiging. Mensen groeten elkaar, praten wat over koetjes en kalfjes en helpen de ander door de pomp uit te lenen voor het luchtbed of met tips voor een leuk uitje in de buurt. Hierdoor blijk je makkelijk nieuwe mensen te ontmoeten. Deze ontmoetingen zorgen voor inspiratie, goede voorbeelden, zelfvertrouwen, voor een thuisgevoel in de buurt, leiden tot minder angst, samenwerkingen, vriendschappen & relaties én maken het vragen of aanbieden van makkelijker. Ze maken je wereld kleiner & groter tegelijk.

Om dit goede initiatief op veel verschillende plekken mogelijk te maken – dit jaar staan in de planning Noorderpark, Flevopark, Rembrandtpark, Sloterpark en Zuid-Oost in Amsterdam en Noordse en Majellapark in Utrecht – zetten we vanuit de Buurtcamping de organisatie zo op dat we initiatiefnemers op de juiste manier kunnen helpen waar en indien nodig. Hiervoor hebben we een team opgesteld met (ervarings)deskundigen die dienen als vraagbaak op verschillende ‘gebieden’ die vallen onder: Productie, Promotie, Placemaking en Financien. Alle achtergrond en basis informatie hierover is te vinden in het Handboek – zodat mensen zo veel mogelijk zelf aan de slag kunnen met hun eigen camping. Tijdens de organisatie komen beheerders natuurlijk allerlei (onvoorziene) praktische zaken tegen. Het Handboek is dan ook een groeiend document, dat we blijven verbeteren aan de hand van feedback en opmerkingen op deze eerste versie.

Screenshot 2015-04-13 13.25.51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top