skip to Main Content
Crowdfunding ZoZo Voor Een Levendig Zuidoost Zuid

Crowdfunding ZoZo voor een levendig Zuidoost Zuid

Amsterdam Zuidoost Zuid verandert in razend tempo. Het kantoorgebied wordt steeds diverser en levendiger met nieuwe horeca, werkplekken, en woningen. Ook de kale, modderige en onverlichte doorgangsroute richting halte Holendrecht verdient de nodige aanpassingen: bedrijven, ondernemers, reizigers en bewoners hebben baat bij een levendig en veilig gebied. Placemakers zal zich de komende tijd inzetten om dit veldje tot waardige entree voor het gebied te maken.

ZoZo wordt een plek om te lunchen en te brunchen, te sporten en te spelen en een plek om na te denken over de toekomst. Door middel van een crowdfundingcampagne op VoorjeBuurt en ZO!City vragen we organisaties, ondernemers en bewoners uit het gebied onderdeel te worden van dit project. Gezamenlijk zetten we Zuidoost Zuid positief op de kaart, met ZoZo als aantrekkelijk visitekaartje!

Project ZoZo is opgedeeld in twee onderdelen: naast fysieke ingrepen werken we aan een levendige seizoensprogrammering.

Landschap & Paviljoen
Het paviljoen wordt naast een hotspot voor ZoZo activiteiten een veilig baken op de route naar het station: een plek vol reuring én met een unieke uitstraling. Het gebouw krijgt een karakteristieke stalen constructie met een terras, planten en een informatievoorziening. Bovendien is het een duurzame investering voor  minimaal twee jaar die vervolgens permanent wordt of op een andere plek weer kan worden opgebouwd. Ook het landschap wordt aangepakt. Niet langer met de pumps in de modder; de gemeente investeert in het verharden van het olifantenpad, openbare verlichting en mooie beplanting.

paviljoenfuschia6-01

ZoZo Programma
Graag nodigen we je uit om aan activiteiten deel te nemen en zelf programma te maken– denk aan sporttoernooien, picknicks en bedrijven-bingo. Zuidoost Zuid heeft zelf natuurlijk enorm veel te bieden en ZoZo geeft lokale organisaties en initiatieven de ruimte om dit uit te dragen. Ieder seizoen is in en om het paviljoen een spannende kick-off en activiteiten in verschillende thema’s:

foodworkfuschia3-01futureplayfuschia-01

FOOD – Nazomer
ZoZo biedt plek aan horeca en ondernemers uit de omgeving. Daarnaast organiseren we allerlei activiteiten: van een Beer&Barbecue met zinderende plaatjes tot ZoZo Vrijmibo’s!
WORK – Herfst
Begin je werkdag goed met verse espresso, een complimentje of een mini-workout! ZoZo biedt (buiten)werkplekken voor de broodnodige inspiratie en frisse lucht. Inclusief Wifi!
FUTURE – Winter
Denk met ons mee over de toekomst van het gebied. Wat is er al? Wat komt er nog? En hoe kan jij hier aan bijdragen? Aan de hand van inspirerende lunchlezingen, brainstorms, workshops en een expositie bouwen we samen aan de toekomst van Zuidoost Zuid.
PLAY – Lente
ZoZo is groen en biedt volop plek om te bewegen én te ontspannen voor, tijdens of na een lange werkdag. Dit seizoen kan je je uitleven met sport en spelmaterialen uit de Park-o-theek. Durf jij de competitie aan met je collega’s tijdens een bootcamp of toernooitje? Of toch liever even bijkomen met een ontspannen yogalesje? Voor elk wat wils!

Samen transformeren we dit stukje niemandsland tot ZoZo – een food, health, work en playground – waar altijd een licht brandt. Zie jij ook graag een levendige entree van Zuidoost Zuid? Help je mee met het transformeren van dit stukje grond tot ZoZo? Volg de updates en steun dit project op www.voorjebuurt.nl/zozo en www.transformcity.nl. Neem vooral contact op als je ideeën of vragen hebt!

Placemakers werkt voor dit fantastische project nauw samen met Zo!City en ZoZ Eigenaren Vereniging.

voornafuschia3-01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top