skip to Main Content
Onderzoeksrapport BankjesCollectief 2016

Onderzoeksrapport BankjesCollectief 2016

Ook dit jaar evalueerde Placemakers met veel plezier het BankjesSeizoen 2016 van BankjesCollectief. Inmiddels zijn meer dan 1000 bankjes geopend en is het tijd om de balans op te maken. Waarom doet men mee aan BankjesCollectief? Wat levert het op voor BankjesHosts, de straat en de buurt, op de korte en lange termijn? En hoe kan de organisatie groeien en nieuwe groepen bereiken?

evaluatierapport-bankjescollectief-2016-page-001

Zo zagen we dat 1 op 3 BankjesHosts alleen een bankje opende, en vervolgens gemiddeld 10 nieuwe mensen ontmoet. Of dat meer dan de helft van de respondenten de buren beter heeft leren kennen en vaker bekende gezichten in de buurt ziet. En, 1 op de 3 deelnemers zet nu vaker of permanent een bankje op de stoep. De positieve beoordeling is een testament van de bijdrage van BankjesCollectief aan eigenaarschap, leefbaarheid, publieke familiariteit en sociale cohesie in de stad.

Lees hier het evaluatierapport en bezoek of open zelf een bankje! Meer info: www.bankjescollectief.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top