skip to Main Content
Kom Mee Naar We Make The City Gebiedsexpedities!

Kom mee naar We Make The City gebiedsexpedities!

In het kader van het WeMakeThe.City festival mede-organiseert Placemakers twee gebiedsexpedities, naar het Universiteitskwartier of Zeeburgereiland! Beiden zijn op vrijdag 22 juni van 13:30 – 17:00.

Deze dag staat in het teken van gebiedsontwikkeling met placemaking als uitgangspunt, waarbij we in samenwerking met de HvA, UvA, West 8, Stadsherstel Amsterdam, ARIAS, STIPO en met Gemeente Amsterdam, Gebiedonline, Zeeburgereiland Meetups en Pakhuis de Zwijger twee programma’s organiseren: Gebiedsmeetup #2 Universiteitskwartier en Gebiedsmeetup #9: Zeeburgereiland

Wat meer info:

Expeditie Universiteitskwartier

De komende jaren wordt in de binnenstad van Amsterdam het Universiteitskwartier gerealiseerd. De UvA, gemeente en stedenbouwkundig bureau West 8 werken samen aan het integrale masterplan. Hoe laten we al de verschillende gebruikers – bewoners, ondernemers, UvA studenten en medewerkers – samenkomen op dit kleine stukje stad en hoe houden we het leefbaar?

Na een inleiding door Dick Schuiling en tour van het gebied, krijgen we een kijkje in de plannen van West 8 en mogen vervolgens vanuit verschillende perspectieven op het plan reageren. Hierna gaan we in drie werksessies actief aan de slag, over: het universiteitskwartier als gebied vol erfgoed (o.l.v. Paul Morel, Stadsherstel Amsterdam), als ‘tabula scripta’ (o.l.v.  Jarrik Ouburg, ARIAS) als openbare ontmoetingsplek voor de verschillende gebruikers (o.l.v. yours truly Anna DekkerPlacemakers). Niet onbelangrijk: we sluiten af met een borrel en jeu de boules competitie.

Locatie: Vox Pop (Binnengasthuisstraat 9)

Lees meer op: https://wemakethe.city/nl/programma-item?programid=4266

 

Expeditie Zeeburgereiland

Het Zeeburgereiland staat voor een ingrijpende transformatie van ruig niemandsland naar een nieuwe levendige stadswijk. Over een aantal jaar zal hier een woonwijk met meer dan 10.000 inwoners herrijzen: de Sluisbuurt. Hoe ziet deze hoogstedelijke en nieuwe metropolitaanse wijk eruit? Hoe houden we het gebied bereikbaar voor iedereen? En: hoe bouw je een succesvolle community in een nieuwbouwwijk?

Tijdens een tour door de Sluisbuurt krijgen we voor het eerst een inkijk in de mobiliteitsstrategie van de gemeente Amsterdam van Aart Breedt Bruijn en Mirjana Milanovic. Hierna buigen we ons in twee groepen over de mobiliteitsopgave (o.l.v. Servaz van Berkum, Pakhuis de Zwijger) en Community Building (o.l.v. Ruurd Priester, Gebiedsonlineyours truly Katusha Sol, Placemakers en Jeroen van Kemenade, Zeeburgereiland meetups) over een bereikbare, leefbare en inclusieve wijk.

Locatie: Verzamelen bij IJBurg College 2 (Geertje Wielemastraat 1)

Lees meer op: https://wemakethe.city/nl/programma-item?programid=4271

Meedoen is gratis, je moet je wel even online aanmelden: #2 Universiteitskwartier en #9 Zeeburgereiland.

 

Hopelijk tot dan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top