skip to Main Content

Placemakers kick-off Nieuwendam: open middag in de Modestraat

Afbeelding

Afgelopen zondag was Placemakers voor de eerste keer van de partij bij de open middag. Voetstappen in het winkelcentrum en op straat leiden naar de Modestraat waar Placemakers zich op de flexplek heeft geinstalleerd en waar  kinderen en bewoners hun oude knuffels een nieuw oor aannaaiden. De Placemakers-box hangt vol met schoenen – een teken van de bewandelde routes van en naar de Modestraat. 

De middag vormde een aftrap van de ontdekkingstocht van Placemakers Nieuwendam-Noord. We gingen op onderzoek uit naar het verband tussen schoenen en identiteit. Schoenen worden niet alleen gedragen als bescherming tegen vuil, kou of om comfortabel te kunnen lopen. In veel culturen spelen schoenen een grote rol in het laten zien van je identiteit; schoenen vertellen een verhaal. Bewoners maakten een begin met het in kaart brengen van hun eigen verhaal van Nieuwendam: ze vertelden ons over plekken. Waar komen ze graag en waar niet? In de komende maanden gaat Placemakers vanuit de Modestraat met deze plekken aan de slag!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top