skip to Main Content
Kennislunch Placemaking & Platforms

Kennislunch Placemaking & Platforms

visualisatie lunchlezing stadsdeel oost - verbeterdOp 11 februari gaf Placemakers een kennislunch voor ambtenaren van Stadsdeel Oost. De kennislezing staat in het teken van platforms: buurtbewoners en ondernemers betrekken bij je onderwerp door het organiseren van een platform en/of netwerk. Stadsdeel Oost werkt met gebiedsplatforms die jaarlijks worden georganiseerd door de afdeling buurtregie en is steeds meer bezig om voor verschillende andere onderwerpen platforms en netwerken op te starten.

Placemakers projecten fungeren ook als platforms waar bewoners op een informele manier samenkomen. Ze delen hun wensen en dromen rondom het kampvuur op de Buurtcamping of tijdens een plant-dag bij de buurt moestuin. We delen onze expertise in het opstarten van communities en netwerken door te vertellen hoe we bewoners samenbrengen. Bijvoorbeeld door ze inspraak te geven bij onderwerpen waar ze zelf belang bij hebben – door ze bijvoorbeeld mee te laten beslissen door vouchers of hen de mogelijkheid te bieden zelf activiteiten op de Buurtcamping te organiseren.

Naast de ervaringen van Placemakers vertellen ambtenaren over verschillende buurtplatforms en netwerken die in de afgelopen periode zijn georganiseerd. Voor de ambtenaren is het een trendbreuk in hun werkwijze. Loslaten is moeilijk, maar noodzakelijk voor de ontwikkeling van een community: het is essentieel om bewoners en lokale partijen vertrouwen te geven dat ze het zelf kunnen. En dat leidt tot mooie initiatieven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top