skip to Main Content
MEER WETEN OVER ONZE INTERVENTIES?
MEER WETEN OVER ONZE INTERVENTIES?

Placemakers maakt de openbare ruimte samen met de buurt. Placemaking interventies variëren van ééndaagse, quick-fix acties in de openbare ruimte tot meerdaagse evenementen en duurzame wijkstrategieën. 

Documentaire Tuindorpen A’dam Noord

Documentair vastgelegd wat er speelt in de buurten Blauwe Zand en Tuindorp Nieuwendam in Amsterdam Noord. Een nieuwe tool voor Placemakers, ontwikkeld in samenwerking met documentairemaker Brechtje Boeke.

Placemakers co-hosting Placemaking Week Nairobi 2nd edition

Placemakers was delighted to co-host Placemaking Week Nairobi 2017, including an implementation of 'Sports Streets'.

Wereldrestaurant

Tijdens het Wereldrestaurant deelt iedereen zijn of haar passie voor koken en eten – van bereidingswijzen en ingrediënten tot recepten en smaken – met gelijkgestemden met een andere achtergrond.

Project Space ‘Activating Urban Voids’

Placemakers is host en organisator van de Project Space, een kennisweek om ontmoeting en kennisuitwisseling te stimuleren tussen Europese bureaus.

WOO! Windows Of Opportunity

Het project Windows of Opportunity (WOO!) is voortgekomen uit de wens om op een simpele, snelle, goedkope, innovatieve en flexibele manier te reageren op winkelleegstand.

De Etalageflat

Op een van de nieuw op te leveren winkelpanden biedt Placemakers een tijdelijke ‘etalage-flat’ voor kunstprojecten van leerlingen uit de buurt.

De Groene Wand

Placemakers ontwierp en construeerde ‘verticale tuinen’ op drie wanden. De wanden maken het Fridtjof Nansenhof groener én levendiger.

Fleurig Zeeburg

Placemakers transformeerde het braakliggend terrein van Zeeburgereiland tot een bloemenzee.

Pilot Podium Waterlandplein

Placemakers heeft een pilot-podium ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd samen met leerlingen van Bredero Lyceum, de Modestraat en andere bewoners.

Living Library

Tijdens de Living Library luisteren bezoekers op echte boekenmeubels naar verhalen van inspirerende kenners en liefhebbers over mythes, interessante flora en fauna en mooie kunstprojecten in Park Frankendael.

Deelname Park[ing] Day

Voor Park[ing]day maakte Placemakers een park-installatie op het Stadionplein om groene voetstappen door de stad te verspreiden. In 2012 transformeerden we verschillende parkeerplekken tot platform voor lokale organisaties in Amsterdam Oost.

Bloody Tourists Toolkit

Met de Bloody Tourists Toolkit biedt Placemakers de Gemeente Amsterdam een alternatief voor grootschalige beleidsplannen als antwoord op de drukte in de binnenstad.

Deelname Studio in the Woods

Studio in the woods is een vijfdaagse outdoor-zomerworkshop in Engeland. Met een team ontwerpen en bouwen we aan een object dat vijf jaar op een landgoed blijft staan.

Amsterdam Detours

Met kleinschalige ruimtelijke interventies onderzoeken hoe en in hoeverre voetgangers beïnvloedbaar zijn in hun routekeuzegedrag.

Making Cities Together #3 Placemaking Design Lab Nairobi

Drie design teams werkten een week lang aan het uitwerken van strategieën voor de openbare ruimte in Nairobi.

De Buurtcamping

Tijdens De Buurtcamping toveren we stadsparken één weekend om tot een gezellige camping, bewoond door alle mensen de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Iedereen mag meehelpen, activiteiten organiseren en z’n tentje opzetten.

WeesperWolken in het metrostation

Met het project ‘WeesperWolken’ biedt Placemakers in metrostation Weesperplein een blik op de wolkenspellen, gebouwen, tramlijnen, fietsers en bomen recht boven het station.

Making Cities Together

Making Cities Together’ is een meerjarig project geinitieerd door Placemakers samen met International New Town Institute (NL) en International Federation of Housing and Planning (DK). Samen met lokale stakeholders ontwikkelen we placemaking design strategieën voor duurzame, waardevolle en inclusieve publieke ruimtes.
Back To Top