skip to Main Content

Identificatie en analyse van lokale Placemaking initiatieven

In de snel groeiende stad Nairobi ging Placemakers op zoek naar lokale initiatieven die de publieke ruimte máken. Naast het publieke ruimte programma van de overheid, nemen locals vaak zelf het initiatief om hun buurt te verbeteren door het organiseren van activiteiten zoals voetbal, street skating toernooien en schoonmaakinitiatieven. Placemakers heeft met Urban Design studenten van de Technische Universiteit van Kenya 17 initiatieven geïdentificeerd en onderzocht. De volgende uitkomsten kwamen naar voren:

  • Opschaling van de initiatieven werd tegengewerkt door gebrek aan fondsen, goed management en corruptie.
  • Wanneer NGO’s betrokken werden werden de imagobelangen van de organisatie soms te sterk, waardoor de lokale behoefte meer op de achtergrond raakten.
  • Succesvolle projecten werden soms door de lokale politiek als een gevaar beschouwd, omdat ze er graag controle over willen houden.

De resultaten zijn gepresenteerd tijdens de 15e N-AERUS conferentie ‘Real Change’ in Brussel. Daarnaast zijn de resultaten bediscussieerd met inwoners, lokale organisaties, UN-Habitat en de lokale overheid tijdens het publieke event ‘Naipolitans’, een platform voor urban enthusiasts in Nairobi.

Wanneer: November 2014
Samenwerkingspartners: Technische Universiteit van Kenia, International New Town Institute, KUWA urban spaces en Smart City Studio.
Waar: Nairobi, Kenia

EXHIBITION PANEL PLACEMAKING IN NAIROBI
EXHIBITION PANEL PLACEMAKING IN NAIROBI

WEBSITE MAKING CITIES TOGETHER
WEBSITE MAKING CITIES TOGETHER

Back To Top