skip to Main Content

Drie teams, drie uitdagingen

Voor het Making Cities Together Design lab zijn initiatiefnemers uit Nairobi en internationale en lokale urban experts geselecteerd. Drie design teams werkten een week lang aan nieuwe strategieën om Nairobi’s schaarse, slecht ontwikkelde en vaak onveilige openbare ruimte  op een positieve manier te ontwikkelen als aanjager voor de stadsontwikkeling.

Placemakers, de lokale overheid en UN-Habitat selecteerde cases voor nader onderzoek in het Lab:

  • een park in het Business district
  • straten in een slum
  • binnentuinen in een buurt

De placemaking design strategieën zijn gepresenteerd aan de overheid, UN-Habitat, organisaties en bedrijven als SNV, DASUDA, Philips en Planning systems en aan het publiek tijdens een event in een park  met meer dan 200 bezoekers. Een jury van experts koos de strategie ‘MUST SEED’, om het initiatief voor het verbeteren van de binnentuinen op te schalen naar de straten in de buurt – en deze als aanjagers te laten fungeren voor de leegstaande fabrieken en commerciële ruimtes, de vuilstortplaats en het treinstation in de buurt.

Wanneer: 4-8 mei 2015
Samenwerkingspartners: International New Town Institute – INTI (NL), the International Federation of Housing and Planning – IFHP (DK), UN-Habitat, Universiteit van Nairobi, Technische Universiteit van Kenia
Sponsoren: IFHP en de Nederlandse Ambassade in Kenia
Design Teams: Hoperaisers, Dandora Transformation League, Ma3Route, Avanti Architecture,  KUWA, CAVE Architects en Boogertman&Partners
Internationale experts: Paul Currion (SB), Land + Civilization Compositions (NL), Urban CODES (NL), METASITU (ES) Rodeo Architects (NO) en Bantu Studio (SA).  
Waar: UN Compound in Gigiri and Memorial Park in Nairobi, Kenia

Nairobi, Kenya

VIDEO
VIDEO

WEBSITE MAKING CITIES TOGETHER
WEBSITE MAKING CITIES TOGETHER

Making Cities Together

Back To Top