skip to Main Content
KENNIS DELEN: VAN SOCIALE CONTEXT KAART TOT DE PRINCIPES VAN PLACEMAKING
KENNIS DELEN: VAN SOCIALE CONTEXT KAART TOT DE PRINCIPES VAN PLACEMAKING

Placemakers heeft sinds 2010 ervaring met innovatieve onderzoeks- en participatiemethodes voor placemaking opgedaan. Met deze kennis helpen we organisaties om de toekomst van plekken op een gezamenlijke en creatieve manier vorm te geven. De opgedane inzichten hebben we vertaald naar een reeks workshops en presentaties.

Meer leren over de principes en werkwijze van placemaking? Neem contact op!  

Prototyping workshop @VINU

Een in-huis prototyping sessie waarin deelnemers met simpele materialen de openbare ruimte snel en creatief invulling kunnen geven.

Workshop Kaloleni, Nairobi

Een workshop om een inclusieve, gedragen planning van Kaloleni, Nairobi te bereiken.

Workshop Belgrade SCAPES:LAB

Placemakers participated in the exchange programme Belgrade.SCAPES:LAB / I Think BG in Serbia's capital. Placemakers organised a workshop on 'Social Context Mapping'.
Placemat Lunchlezingen

#PLACE-MAT Lunchlezingen

Experts uit het veld geven tijdens de lunch presentaties over uiteenlopende actuele onderwerpen, waarbij het publiek via placemats wordt gestimuleerd mee te denken.

Workshop Feestverlichting voor de Jan Eef

Placemakers organiseerde een workshop om samen met de buurt tot goede, gedragen oplossingen te komen voor de feestverlichting op de Jan Evertsenstraat.

Bewenswijzering

Met bewenswijzering maak je input van gebruikers direct zichtbaar door ideeen aan te brengen op ‘bewenswijzers’ - kleurrijke palen bekleed met pijlen of een bord met haakjes.

Branding IJburg

Leerlingen van 4 havo/VWO verzamelen het verhaal van IJburg en presenteren hun concepten voor een gebiedspromotie campagne - een logo, object en actie - aan lokale stakeholders.

Sociale Contextkaart Workshops

De workshops ‘Social Context Mapping’, richten zich op visualisatie van stedelijke gebieden aan de hand van ‘harde’ en ‘zachte’ data.
Back To Top