skip to Main Content
TEAM
TEAM

Placemakers bestaat uit een interdisciplinair team van (landschaps)architecten, planologen en sociologen. We zetten sociale én ruimtelijke kwaliteiten in bij onderzoek en co-creatie van levendige stedelijke ruimtes.

Het bestuur van Placemakers bestaat uit Roderik Schaepman (mede-initiatiefnemer De Buurtcamping, R&D Development), Martje van Ankeren (SIA) en Dennis van den Berg (Kennisland).

IMG_7263
Katusha Sol (socioloog)

Katusha is één van de oprichters van Placemakers en deelt haar ervaring en kennis over steden – hun energie, bewoners en initiatieven – door te onderzoeken en te schrijven. Naast haar werk bij Placemakers past ze haar sociaal-wetenschappelijke kennis toe als docent en onderwijs ontwikkelaar aan de Universiteit van Amsterdam. Katusha doet locatiegericht onderzoek, weet lokale kennis en ideeën op creatieve manieren op te halen en deze te vertalen naar kleine en grootschalige interventies. Katusha is o.a. adviseur fondsenwerving en strategie van De Buurtcamping.

Contact Katusha

Ann_Adam
Anna Dekker (socioloog/planoloog)

Met een achtergrond in sociologie, planologie en een MA in ‘City Design and Social Science’ (LSE), denkt Anna altijd vanuit de dialectiek tussen mens en gebouwde omgeving. Als Placemaker koppelt Anna grote thema’s aan kleinschalige interventies die de expertise van bewoners en ontwerpers of architecten samenvoegen. Anna is tevens mede-oprichter van ruimtelijk ontwerpbureau Studio LONK, mede oprichter en bestuurslid van Stichting Thuismakers Collectief en Academic Director van de UvA Summer School The Everyday City and Beyond’.

Contact Anna

12377787_1116354011762565_7966917817721575350_o
Karin de Nijs (stadssocioloog/-geograaf)

Opgeleid als sociaal wetenschapper houdt Karin zich het liefst bezig met de stad: hoe deze enerzijds wordt gepland en ontwikkeld door professionals en anderzijds wordt ervaren en kleur krijgt door gebruikers en bewoners. Als onderzoeker, adviseur en projectleider werkt Karin bij Placemakers momenteel aan het geleidelijk activeren van de nieuwe Sluisbuurt in Amsterdam door o.a. ruimte uit te geven aan tijdelijke initiatieven. Daarnaast werkt zij als onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam, afdeling Urban Management, aan diverse projecten binnen de themagroep Inclusieve gebiedsontwikkeling.

Contact Karin

Brechtje Boeke 2016_filter
Brechtje Boeke (visueel etnograaf)

Met een achtergrond in de visuele etnografie werkt Brechtje aan documentairefilms die macro-ontwikkelingen omtrent gezondheid, economie, innovatie en stedelijkheid verklaren vanuit een micro- en humanistisch perspectief. Als filmmaker en communitymanager treedt Brechtje op als innovatieve intermediair die academische vaardigheden combineert met creativiteit en een open visuele houding. Voor Placemakers ontwikkelde Brechtje de tool Buurtpraat en momenteel is zij communitymanager van het project Buurthaven. Hiernaast is Brechtje initiatiefnemer, programmeur en host van DUS; een multidisciplinair inspiratieprogramma in het Volkshotel

Contact Brechtje

Emma van Helden (architect)

Opgeleid als architect en stedenbouwkundige bij de TuDelft en ETH Zurich houdt Emma zich het liefst bezig met projecten in de openbare ruimte in zo breed mogelijke zin. Na jaren gewerkt te hebben als procesbegeleider bij verschillende ruimtelijke opgaven door het land (opdrachtgevers o.a.: Schiphol, Provincie Noord-Holland, gemeente Delft, gemeente Hillegom), werkt ze momenteel als ontwerper aan diverse projecten in de openbare en publieke ruimte en voor Placemakers bij het project Buurthaven.

Contact Emma

HEESTERVELD_DSC_6308
Mischa Woutersen (planoloog)

Mischa versterkt het team van Placemakers als kwartiermaker en procesmanager, onder andere in het project Buurthaven en Buurtpraat . Met een achtergrond in de planologie bekijkt Mischa projecten strategisch en vanuit de grote lijnen. Tegelijkertijd focust hij zich als community manager met een sterk empathisch vermogen op de wensen en -belangen van initiatiefnemers. Naast zijn werk bij Placemakers is Mischa betrokken bij Mama Louise, waar bewoners met talent worden begeleid in (sociaal) ondernemerschapstrajecten. 

Contact Mischa

naomi
Naomi Hoogervorst (architect)

Als één van de oprichters van Placemakers bedenkt Naomi co-creatie concepten, waarbij mensen worden uitgenodigd om hun ideeën en wensen zichtbaar te maken in een gezamenlijk uitvoerbaar plan. Naomi werkt voor Placemakers in de snel groeiende stad Nairobi, Kenia. Ze onderzoekt de mogelijkheden voor placemaking als integraal onderdeel van de gebiedsontwikkeling van Nairobi. Onder andere in samenwerking met INTI, UN Habitat en de International Federation of Housing is Naomi de trekker van het Placemakers programma Making Cities Together.

Contact Naomi

mark
Mark Ojal (urban designer)

Mark woont in Nairobi, Kenya en heeft zijn bachelor Urban Design aan de TU Kenya afgerond. Mark werkt sinds 2014 bij Placemakers. Hij is de spin in het web in Nairobi en meester in het koppelen van ideeën, mensen en plekken. Met zijn opgedane ervaring bij Placemakers is Mark o.a. gevraagd om mee te werken aan het onderzoek en de strategie voor de publieke ruimte voor Nairobi op stadsniveau, in opdracht van de gemeente en UN-Habitat. 

Contact Mark

NETWERK VAN EXPERTS
NETWERK VAN EXPERTS

Waar mogelijk en nodig werkt Placemakers samen met experts om het beste projectteam samen te stellen;

Back To Top