skip to Main Content
TEAM
TEAM

Placemakers bestaat uit een interdisciplinair team van (landschaps)architecten, planologen en sociologen. We zetten sociale én ruimtelijke kwaliteiten in bij onderzoek en co-creatie van levendige stedelijke ruimtes.

Het bestuur van Placemakers bestaat uit Roderik Schaepman (mede-initiatiefnemer De Buurtcamping, R&D Development), Martje van Ankeren (Vereniging Hogescholen) en Dennis van den Berg (Andersson Elffers Felix).

Placemakers is in 2010 opgericht door Naomi Hoogervorst (architect), Ronald Boer (landschapsarchitect) en Katusha Sol (socioloog). 

katusha paars2
Katusha Sol (socioloog)

Katusha is één van de oprichters van Placemakers en deelt haar ervaring en kennis over steden – hun energie, bewoners en initiatieven – door te onderzoeken en te schrijven. Naast haar werk bij Placemakers past ze haar sociaal-wetenschappelijke kennis toe als docent en onderwijs ontwikkelaar aan de Universiteit van Amsterdam. Katusha doet locatiegericht onderzoek, weet lokale kennis en ideeën op creatieve manieren op te halen en deze te vertalen naar kleine en grootschalige interventies. Katusha is o.a. adviseur fondsenwerving en strategie van De Buurtcamping.

Contact Katusha

anna paars2
Anna Dekker (socioloog/planoloog)

Met een achtergrond in sociologie, planologie en een MA in ‘City Design and Social Science’ (LSE), denkt Anna altijd vanuit de dialectiek tussen mens en gebouwde omgeving. Als Placemaker koppelt Anna grote thema’s aan kleinschalige interventies die de expertise van bewoners en ontwerpers of architecten samenvoegen. Anna is tevens mede-oprichter van ruimtelijk ontwerpbureau Studio LONK, mede oprichter en bestuurslid van Stichting Thuismakers Collectief en Academic Director van de UvA Summer School The Everyday City and Beyond’.

Contact Anna

brechtje paars2
Brechtje Boeke (visueel etnograaf)

Met een achtergrond in de visuele etnografie werkt Brechtje aan documentairefilms die macro-ontwikkelingen omtrent gezondheid, economie, innovatie en stedelijkheid verklaren vanuit een micro- en humanistisch perspectief. Als filmmaker en communitymanager treedt Brechtje op als innovatieve intermediair die academische vaardigheden combineert met creativiteit en een open visuele houding. Voor Placemakers ontwikkelde Brechtje de tool Buurtpraat en momenteel is zij communitymanager van het project Buurthaven. Hiernaast is Brechtje initiatiefnemer, programmeur en host van DUS; een multidisciplinair inspiratieprogramma in het Volkshotel

Contact Brechtje

mischa paars2
Mischa Woutersen (planoloog)

Mischa versterkt het team van Placemakers als kwartiermaker en procesmanager, onder andere in het project Buurthaven en Buurtpraat . Met een achtergrond in de planologie bekijkt Mischa projecten strategisch en vanuit de grote lijnen. Tegelijkertijd focust hij zich als community manager met een sterk empathisch vermogen op de wensen en -belangen van initiatiefnemers. Naast zijn werk bij Placemakers is Mischa betrokken bij Mama Louise, waar bewoners met talent worden begeleid in (sociaal) ondernemerschapstrajecten. 

Contact Mischa

Back To Top