skip to Main Content

WE ZETTEN HET HOEFKWARTIER IN BEWEGING

Hoefkwartier wordt een nieuwe stadswijk in Amersfoort. Een stadswijk waar het fijn is om te wonen, werken, leren en ontspannen. Placemakers zet de volgende activiteiten in om Hoefkwartier aantrekkelijker te maken tijdens de transformatie:
  • WOO! Windows of Opportunity
    Benieuwd naar de toekomst van het Hoefkwartier? Vanaf begin september geven speciaal ontworpen raamstickers op ROC Midden Nederland een levensgrote impressie van de toekomst van de wijk. Ook vind je er een oproep voor lokale initiatieven. Het ontwerp komt voort uit een prijsvraag die is uitgezet in het gebied en is gewonnen door Winter Crofts, student Mediavormgeving. De WOO! is te bezichtigen op de ramen van ROC Midden-Nederland aan de Disketteweg 2-4, bij het plein van het NS station Amersfoort Schothorst. Kom ook een kijkje nemen!
  • Hoefhekken
    Hoefkwartier is een gebied ‘in beweging’. Er zijn veel sportinstellingen en -faciliteiten in en om deze stadswijk. Ook tijdens de jaren van de bouw bieden we ruimte aan beweging door bouwhekken te plaatsen die het sportieve karakter van het gebied benadrukken én versterken. Op deze sportieve bouwhekken kan je boksen, bootcampen en allerlei oefeningen doen. De sporthekken reizen de komende jaren door het gebied, startpunt is van de Hoefhekken is de bouwplaats rondom de Lichtpen aan het water.

Lees meer op de website van Hoefkwartier: https://hoefkwartier.nl/

Wanneer: maart 2022 – heden
Waar: Hoefkwartier, Amersfoort
Opdrachtgever: Hoefkwartiermakerstafel

Back To Top