skip to Main Content

Groene plek voor lokale initiatieven

Buurthaven ligt op een prachtige groene plek, middenin een snel veranderende stad. Het is een plek die we samen met bewoners en organisaties uit de omliggende buurten hebben ingevuld met sociale initiatieven. Ontmoeting en verbinding tussen verschillende bewoners en lokale organisaties staan centraal, daarnaast hopen we met de verschillende initiatieven en activiteiten een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de planvorming van de toekomst van het Sixhaven gebied. 

Het terrein ligt aan de  Willemsluis in Amsterdam-Noord. Het is lange tijd een bouwterrein geweest voor de Noord/Zuidlijn. De gemeente Amsterdam stelt het terrein tot eind 2021 beschikbaar voor de buurt. Er zijn een aantal vaste initiatieven die zich tot het einde van deze periode op het terrein gevestigd hebben, van een hondenspeeltuin tot ‘Gallische’ tafel, moestuin en timmerwerkplaats. Daarnaast kunnen er ook activiteiten plaatsvinden voor bijvoorbeeld een een middag of een dag. 

Bij Buurthaven werft Placemakers initiatiefnemers in de buurt, coördineren we het programma, en ondersteunen we buurtbewoners bij opzet en uitvoering van ideeën en plannen en het beheer van het terrein. 

Onlangs is er toestemming gegeven door gemeente Amsterdam om voor 2021 opnieuw vergunning aan te vragen voor de vaste initiatieven op Buurthaven. Dit betekent dat de kans groot is dat we nog een jaar langer mogen bestaan!

Lees meer op de website van Buurthaven: www.buurthaven.amsterdam

 

Wanneer: 2019-2021
Waar: Sixhavengebied, Amsterdam Noord

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord

Back To Top