skip to Main Content

Zelforganisatie organiseren

Woningcorporatie Ymere wil dat bewoners van het Ookmeerhof in Osdorp, Amsterdam Nieuw-West, beter voor elkaar en hun omgeving zorg gaan dragen. Ook moet het contact met Ymere zelf versterkt worden. Placemakers onderzocht oplossingsrichtingen die worden gedragen door de bewoners van het hofje. 

Naar aanleiding van de opgehaalde wensen en behoeften zijn we gestart met het opzetten van ‘Team Ookmeerhof’. Dit team bestaat uit bewoners- vertegenwoordigers. Zij houden contact met Ymere, organiseren activiteiten en maken met de buren afspraken om fijn samen te leven in het hofje. Verschillende bewoners voelden de urgentie van deze duurzame oplossing waarin eigen verantwoordelijkheid en samenwerking wordt gestimuleerd. Zij besloten daarom teamlid te worden.

De aftrap van Team Ookmeerhof is feestelijk gevierd. Het team probeert op dit moment met Ymere een nieuw speeltoestel voor in het hofje te realiseren. Placemakers ondersteunt Team Ookmeerhof met tools en tips voor communicatie, subsidies en participatie. 

 

Wanneer: maart 2020 – juli 2021 
Opdrachtgever: Ymere

Back To Top