skip to Main Content

Buurt Bazaar Venserpolder

Tijdens Buurt Bazaar Venserpolder bij Station Strandvliet maak je kennis met producten en diensten van ondernemende bewoners uit de wijk. Van zelfgemaakte sieraden en verse salades tot haarvlechten en fietsreparaties.

Hoefkwartier Amersfoort

Hoefkwartier wordt een nieuwe stadswijk in Amersfoort. Een stadswijk waar het fijn is om te wonen, werken, leren en ontspannen. Met verschillende placemaking interventies brengen we deze nieuwe stadswijk alvast tot leven.

Team Ookmeerhof

In een woonhofje van Ymere in Amsterdam Nieuw-West zijn actieve bewoners verzameld die op de langere termijn zorg dragen voor een levendige, prettige plek.

Volle Lucht

Volle Lucht laat jou het Gerbrandypark beleven zoals nooit tevoren. Drie dagen lang vulde de lucht zich met prachtige zinnen en klanken van woordkunstenaars en muzikanten uit de omgeving van het park.

Buurthaven

Buurthaven ligt op een prachtige groene plek, middenin een snel veranderende stad. Het is een plek die we samen met bewoners en organisaties uit de omliggende buurten hebben ingevuld met sociale initiatieven. Ontmoeting en verbinding tussen verschillende bewoners en lokale organisaties staan centraal.

Placemaking Sluisbuurt

De komende jaren transformeert een grote zandvlakte op het Zeeburgereiland tot een levendige, stedelijke wijk met veel voorzieningen: de Sluisbuurt. Placemakers is betrokken bij de planvorming en strategie voor placemaking in de Sluisbuurt.

Sociale Contextkaart

Met een Sociale Contextkaart brengt Placemakers inzicht in de kwaliteiten, het gebruik en de ervaring van de plek als startpunt voor ontwikkeling.

De Buurtcamping

Tijdens De Buurtcamping toveren we stadsparken één weekend om tot een gezellige camping, bewoond door alle mensen de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Iedereen mag meehelpen, activiteiten organiseren en z’n tentje opzetten.

WOO! Waterlooplein

Het project Windows of Opportunity (WOO!) is voortgekomen uit de wens om op een simpele, snelle, goedkope, innovatieve en flexibele manier te reageren op winkelleegstand.

Living Library

Tijdens de Living Library luisteren bezoekers op echte boekenmeubels naar verhalen van inspirerende kenners en liefhebbers over mythes, interessante flora en fauna en mooie kunstprojecten in Park Frankendael.

Theory of Change

Om (korte en lange termijn) doelen scherp te stellen, te vertalen naar een strategie en deze vervolgens goed te evalueren, gebruikt Placemakers de ‘Theory of Change’.

Selectiematrix

Placemakers zet een selectiematrix in als tool voor het kiezen van geschikte initiatieven voor een bepaalde locatie.

Onderzoeksstation

Placemakers doet locatie-onderzoek door de wijk in te gaan met een mobiel onderzoeksstation.

Minecraft ontwerptraject

Onder begeleiding van Placemakers uiten bewoners en organisaties met softwareprogramma Minecraft hun ideeën op een creatieve en visuele manier.
Back To Top