Placemakers verlevendigt het Gerbrandypark in Amsterdam Nieuw-West door in samenwerking met lokale talenten vormen van duurzame programmering te ontwikkelen.
Documentair vastgelegd wat er speelt in de buurten Blauwe Zand en Tuindorp Nieuwendam in Amsterdam Noord. Een nieuwe tool voor Placemakers, ontwikkeld in samenwerking met documentairemaker Brechtje Boeke.
Tijdens het Wereldrestaurant deelt iedereen zijn of haar passie voor koken en eten – van bereidingswijzen en ingrediënten tot recepten en smaken – met gelijkgestemden met een andere achtergrond.
Placemakers heeft onderzoek uitgevoerd naar BankjesCollectief - een initiatief waarbij bewoners een bankje op straat 'openstellen' voor buren en andere bezoekers.
Experts uit het veld geven tijdens de lunch presentaties over uiteenlopende actuele onderwerpen, waarbij het publiek via placemats wordt gestimuleerd mee te denken.
Placemakers haalt ideeën voor ruimtelijke interventies naar boven tijdens workshops voor de leden van het projectteam Nobelhorst en verzamelt inspirerende voorbeelden in de waaier ‘tijdelijke en definitieve placemaking’.
Onderzoek naar een speelnetwerk waarbij speelplekken en speelroutes door kinderen zelf zijn bedacht en gerealiseerd in samenwerking met Jantje Beton, de gemeente en andere betrokken partijen uit de wijk.
Om bewoners te betrekken en aan te sluiten op lokale behoeften liet Placemakers bewoners via een voucher kiezen uit de opties ‘groen’, ‘verlichting’ en ‘kunst’.
Om het gebied positief op de kaart zetten zijn vier studenten uit het studentencomplex Casa400 aangenomen om te adviseren over de toekomstige ontwikkelingen.
Aan de hand van buurtonderzoek zijn leerlingen aan de slag gegaan met een ontwerp voor het pilot podium. Door interviews en enquetes kwamen lokale wensen naar boven die terug zijn te vinden in de ontwerpen.
Het project Windows of Opportunity (WOO!) is voortgekomen uit de wens om op een simpele, snelle, goedkope, innovatieve en flexibele manier te reageren op winkelleegstand.