skip to Main Content

Team Ookmeerhof

In een woonhofje van Ymere in Amsterdam Nieuw-West zijn actieve bewoners verzameld die op de langere termijn zorg dragen voor een levendige, prettige plek.

Sociale Contextkaart

Met een Sociale Contextkaart brengt Placemakers inzicht in de kwaliteiten, het gebruik en de ervaring van de plek als startpunt voor ontwikkeling.

De Buurtcamping

Tijdens De Buurtcamping toveren we stadsparken één weekend om tot een gezellige camping, bewoond door alle mensen de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Iedereen mag meehelpen, activiteiten organiseren en z’n tentje opzetten.

Living Library

Tijdens de Living Library luisteren bezoekers op echte boekenmeubels naar verhalen van inspirerende kenners en liefhebbers over mythes, interessante flora en fauna en mooie kunstprojecten in Park Frankendael.

Theory of Change

Om (korte en lange termijn) doelen scherp te stellen, te vertalen naar een strategie en deze vervolgens goed te evalueren, gebruikt Placemakers de ‘Theory of Change’.

Selectiematrix

Placemakers zet een selectiematrix in als tool voor het kiezen van geschikte initiatieven voor een bepaalde locatie.

Onderzoeksstation

Placemakers doet locatie-onderzoek door de wijk in te gaan met een mobiel onderzoeksstation.

Minecraft ontwerptraject

Onder begeleiding van Placemakers uiten bewoners en organisaties met softwareprogramma Minecraft hun ideeën op een creatieve en visuele manier.

Making Cities Together

Making Cities Together’ is een meerjarig project geinitieerd door Placemakers samen met International New Town Institute (NL) en International Federation of Housing and Planning (DK). Samen met lokale stakeholders ontwikkelen we placemaking design strategieën voor duurzame, waardevolle en inclusieve publieke ruimtes.

Wereldrestaurant

Tijdens het Wereldrestaurant deelt iedereen zijn of haar passie voor koken en eten – van bereidingswijzen en ingrediënten tot recepten en smaken – met gelijkgestemden met een andere achtergrond.
Back To Top