skip to Main Content

Europan 15 Jury Rapport 

“The jury praises this design proposal’s strong conceptual approah. At first glance, the project looks radical because to the rigorous fencing, but the opposite is true. The design team builds on existing structures. The oasis also gives the plan a strong poetical side.”

Interview met Keizer Koopmans en Douwe Strating

Dichtheid én ruimte in Rotterdam

Placemakers werkte als ‘contributor’ mee aan de winnende inzending van Team Brainpark voor Europan 15. Europan is een Europese ontwerpwedstrijd voor jonge architecten. Geleid door Keizer Koopmans ontwikkelde het interdisciplinaire team een voorstel voor de transformatie van Rotterdams bedrijventerrein Brainpark I. 

Het plan mengt hoge dichtheid met een enorm centraal park en water management strategie. Plinten hebben een publieke functie en het park is omringd door kleine paviljoens voor verschillende buurtactiviteiten. De jury vond in het plan zowel verbeelding als haalbaarheid – in de (landschaps)architectuur, het bestemmingsplan, de duurzaamheidsstrategie en de aandacht voor sociale functies van het gebied. Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden voor implementatie van het voorstel in samenwerking met de Gemeente Rotterdam.

 

Wanneer: 2019
Waar: Brainpark, Rotterdam
Samenwerkingspartners:
Keizer Koopmans (lead), Lieke de Jong (contributor), Douwe Strating (contributor)

Back To Top