skip to Main Content
Impressie Baggerbeest Door Studio Valkenier
Foto Door Marleen Beek
Foto Door Marleen Beek
Foto Door Marleen Beek
Foto Door Marleen Beek
Foto Door Marleen Beek
Impressie Baggerbeest Door Studio ValkenierFoto Door Marleen BeekFoto Door Marleen BeekFoto Door Marleen BeekFoto Door Marleen BeekFoto Door Marleen Beek

Foto’s Sluispoort door Marleen Beek
Impressie Baggerbeest door Studio Valkenier

AHOY

De komende jaren transformeert een grote zandvlakte op het Zeeburgereiland tot een levendige, stedelijke wijk met veel voorzieningen: de Sluisbuurt. Een nieuwe Amsterdamse stadsbuurt tussen binnenstad en Waterland. Onder de noemer ‘AHOY’ werkt Placemakers aan het geleidelijk activeren van het gebied.

In samenwerking met de gemeente is een placemaking leidraad opgesteld en een oproep gedaan aan lokale initiatiefnemers. Placemakers organiseerde ook de uitvraag voor een poort en bewegwijzering van de nieuwe Sluisbuurt, ontworpen door studio soma. Met dank aan stichting DOEN werken we samen met bewoners en culturele organisaties aan een rijk programma voor en door de buurt, zoals een maandelijks filmhuis waar de makers je meer vertellen over hun film, een naaiatelier en een buurtborrel met lokale bandjes.

Met Urban Resort deed Placemakers onderzoek naar de haalbaarheid en ontwikkeling van de visie voor een broedplaats in de nieuwe Sluisbuurt. Volgend jaar opent broedplaats Baggerbeest, ontworpen door Studio Valkenier, haar deuren. Vanuit deze plek zullen creatieve makers mooie projecten ontwikkelen voor de buurt en kun je genieten van een lekker biertje, een theatervoorstelling en natuurlijk van de iniatieven die nu al door bewoners op het eiland worden georganiseerd. 

Lees meer over Placemaking in de Sluisbuurt op de website van de gemeente Amsterdam.
Lees hier meer over de broedplaats Baggerbeest.

 

Wanneer: 2018 – heden
Waar: Sluisbuurt, Amsterdam
Opdrachtgevers: Gemeente Amsterdam, Urban Resort, dank aan Stiching DOEN

Back To Top