skip to Main Content

 

“Je leert je buurman beter leren kennen door drie dagen naast hem te kamperen dan door drie jaar naast hem te wonen!”

Beheerder Buurtcamping 2014

De Buurtcamping

Placemakers is mede-initiator van De Buurtcamping; een gezellige camping in een stadspark, bewoond door alle mensen de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Iedereen mag meehelpen, activiteiten organiseren en z’n tentje opzetten. De Buurtcamping wordt georganiseerd door campingbeheerders uit de buurt en honderden vrijwilligers, lokale ondernemers en organisaties. Doelstellingen van De Buurtcamping zijn om sociale cohesie in de buurt te versterken, laagdrempelig en inclusief te zijn, bewoners te introduceren aan lokale organisaties en gebruik van het park te stimuleren.

Na een initiatief van Roderik Schaepman (RDDept), is De Buurtcamping in 2013 begonnen in het Oosterpark in Amsterdam en inmiddels gegroeid tot meer dan 35 campings in 2019. De Buurtcamping vond het afgelopen jaar plaats in veel verschillende parken verspreid over het hele land, naast Amsterdam namelijk ook in Almere, Apeldoorn, Bussum, Den Haag, Den Helder, Dordrecht, Duiven, Groningen, Haarlem, Haulerwijk, Heerlen, Kampen, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nieuwegein, Nijmegen Norg, Tilburg, Utrecht en Zaanstad. 

Bekijk de website van De Buurtcamping
Een Buurtcamping organiseren in je eigen park of aansluiten bij een team? Neem contact op!

Wanneer : 2013 – heden
Bestuur: Walter Groenen, Harmen van Doorn en Anita Groenink
Fondsen: Stichting Doen, Oranjefonds, DioraptheVSBfonds en lokale/regionale fondsen
Samenwerkingspartners: Gemeenten, KRO-NCRV, MidWest, Decathlon, Loxam, Bosjuweel, Waternet, Drukmakers, Notariskantoor Spier & Hazenberg, De Perslijst, Facebook Workplace, Peerby, Voor je Buurt, 
Stadspas, U-pas, Vrienden van de Parken, de Witte Raaf, de Voedselbank, Dutchband, de Regenboog Groep, Salto FM, Echo, BankjesCollectief, de Deelkelder, Tante Leen en de lokale Politie- en Brandweerdiensten. 

Meer Info
Meer info
Evaluatierapporten 2014 - 2016
Evaluatierapporten 2014 - 2016
Back To Top