skip to Main Content

 

“Je leert je buurman beter leren kennen door drie dagen naast hem te kamperen dan door drie jaar naast hem te wonen!”

Beheerder Buurtcamping 2014

De Buurtcamping

Placemakers is mede-initiator van De Buurtcamping; een gezellige camping in een stadspark, bewoond door alle mensen de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Iedereen mag meehelpen, activiteiten organiseren en z’n tentje opzetten. De Buurtcamping wordt georganiseerd door campingbeheerders uit de buurt en honderden vrijwilligers, lokale ondernemers en organisaties. Doelstellingen van De Buurtcamping zijn om sociale cohesie in de buurt te versterken, laagdrempelig en inclusief te zijn, bewoners te introduceren aan lokale organisaties en gebruik van het park te stimuleren. De Buurtcamping heeft een ANBI status, is lid van Social Enterprise NL en opgenomen in het Register Sociale Ondernemingen.

Na een initiatief van Roderik Schaepman (RDDept), is De Buurtcamping in 2013 begonnen in het Oosterpark in Amsterdam en inmiddels gegroeid tot meer dan 43 campings in 2020, verspreid over het hele land van Groningen tot Maastricht. Corona zorgde helaas voor verschillende annuleringen van Buurtcampings in 2019 en 2020. 

Vanaf 2021 zorgt De Buurtcamping ook voor ontmoetingen op bankjes door het voortzetten van het grootste openluchtcafé BankjesCollectief aan de hand van verschillende BuurtBankjesDagen

Bekijk de website van De Buurtcamping

Een Buurtcamping organiseren in je eigen park of aansluiten bij een team? Neem contact op!
Een BuurtBankje openen op de aankomende BuurtBankjesDag? Meld je hier aan!

 

Wanneer : 2013 – heden
Bestuur: Jeroen Plemp, Dominik Lynen, en Anita Groenink
Fondsen: VriendenLoterij, Stichting Doen, Oranjefonds, VSBfonds en lokale/regionale fondsen
Samenwerkingspartners: zie de website van De Buurtcamping

Meer Info
Meer info
Evaluatierapporten 2014 - 2016
Evaluatierapporten 2014 - 2016
Back To Top