skip to Main Content

 

“Je leert je buurman beter leren kennen door drie dagen naast hem te kamperen dan door drie jaar naast hem te wonen!”

Beheerder Buurtcamping 2014

De Buurtcamping

Placemakers is mede-initiator van De Buurtcamping; een gezellige camping in een stadspark, bewoond door alle mensen de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Iedereen mag meehelpen, activiteiten organiseren en z’n tentje opzetten. De Buurtcamping wordt georganiseerd door campingbeheerders uit de buurt en honderden vrijwilligers, lokale ondernemers en organisaties. Doelstellingen van De Buurtcamping zijn om sociale cohesie in de buurt te versterken, laagdrempelig en inclusief te zijn, bewoners te introduceren aan lokale organisaties en gebruik van het park te stimuleren.

Na een initiatief van Roderik Schaepman (RDDept), is De Buurtcamping in 2013 begonnen in Oosterpark en inmiddels gegroeid tot 7 campings in 2015. De Buurtcamping vond afgelopen jaar plaats in Amsterdam in het Noorderpark, Sloterpark, Rembrandtpark, Flevopark en Egeldonk in Zuidoost. In Utrecht konden bewoners kamperen in het Noordse Park en Majellapark. Daarnaast heeft De Buurtcamping plaatsgevonden in Nieuwegein, Tilburg, Kampen, Haulerwijk en Den Haag.

Bekijk de website van De Buurtcamping
Een Buurtcamping organiseren in je eigen park of aansluiten bij een team? Neem contact op!

Wanneer : 2013 – heden
Bestuur: Walter Groenen, Harmen van Doorn, Pieter H. Smit
Fondsen: Stichting Doen, Oranjefonds, DioraptheVSBfonds en lokale/regionale fondsen
Sponsoring: Telfort en Dirk van den Broek
Samenwerkingspartners: Gemeenten, Stadspas, LOXAM, Bosjuweel, Chubb Fire & Security, DIXI, Waternet, Loenatix, Peerby, Nikki, Sophie, Cyril, Daniel
, Julian Schönfeld, Marco Fuchs, Roderik Rotting,  Peerby, Voor je Buurt, Salto FM, Echo, Vrienden van de Parken, de Witte Raaf, de Voedselbank, Dutchband, de Regenboog Groep, Tante Leen en de lokale politie en brandweerdiensten.

Meer Info
Meer info
Evaluatierapporten 2014 - 2016
Evaluatierapporten 2014 - 2016
Back To Top