skip to Main Content

FILMPJE
FILMPJE

PERS
PERS

Podium voor en door de buurt

Met leerlingen van een school, een broedplaats en tal van (culturele) organisaties uit de buurt is gewerkt aan de ontwikkeling van een pilot-podium, een voorloper voor het definitieve podium dat gepland was op het vernieuwde Waterlandplein in Amsterdam Noord. Om het podium vast bekendheid te geven werkte Placemakers in co-creatie aan het ontwerpen, bouwen en programmeren om de buurt te betrekken en om jong talent in deze wijk een podium te geven.

De leerlingen van het Bredero College hebben sociaal én ruimtelijk onderzoek gedaan in de Waterlandpleinbuurt, onder meer door observaties, enquetes en interviews. De wensen voor de buurt zijn zoveel mogelijk meegenomen in het ontwerp: het podium heeft een catwalk voor ontwerpen van de Modestraat, een overkapping voor de muzikanten van de muziekschool en een huisjesvorm om te voldoen aan de behoefte van meer ‘gezelligheid’ in de buurt.

Op 6 april was de feestelijke opening en in april, mei en juni 2013 vinden er optredens plaats georganiseerd door bewoners, lokale organisaties en buurtinitiatieven. Ze vormt een platform voor de buurt als aanknooppunt voor talentontwikkeling, ontmoeting en samenwerking. Het pilot-podium is een voorloper om het definitieve podium op het vernieuwde Waterlandplein vast bekendheid en draagvlak te geven.

Wanneer: oktober 2012 – juni 2013
Samenwerkingspartners: De ModestraatBredero LyceumYmere, Stadsdeel Amsterdam Noord, Muziekschool Amsterdam NoordDockzzCombiwelOpenbare Bibliotheek en Studio ICW
Uitvoering: Splinters (Sander Borsje), interior design BLISS
Waar: Waterlandplein, Amsterdam Noord

Back To Top